„Nagyon kevéssé aknázzuk ki a tehetségeinkben rejlő lehetőségeket. Rengetegen élik le úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs, miben tehetségesek, vagy, hogy bármilyen említésre méltó tehetséggel rendelkeznek. Mindenféle emberrel találkozom, akik nem gondolják, hogy bármiben is jók lehetnek. Rengeteg emberrel találkozom, akik nem szeretik, amit csinálnak. Úgy élik az életüket, hogy túl legyenek rajta. Nem okoz nekik nagy örömet, amit tesznek – valahogyan kibírják, de nem élvezik, és a hétvégét várják.

De olyan emberekkel is találkozom, akik imádják, amit csinálnak, és el sem tudják képzelni, hogy valami mást műveljenek. Ha azt mondanád nekik, hogy: „Soha többet ne tedd ezt.” azon gondolkodnának, hogy mit hordasz itt össze. Mert nem azt csinálják, hanem ők azok, amit csinálnak. Azt mondják majd, „Tudod, ez vagyok én. Őrültség lenne a részemről, ha fölhagynék ezzel, mert a legautentikusabb énemhez szól.”

És ez nem igaz az emberek elég nagy részére. Ténylegesen, az ellenkezője a jellemző, és úgy gondolom, hogy ez csak az emberek kis százalékára igaz.

Azt gondolom, hogy erre rengeteg lehetséges magyarázat létezik. Ezek közül előkelő helyen áll az oktatás, mert ez az, ami rengeteg embert eltérít a természetes tehetségeitől…”

Inkább nézd meg a videót!