Gy. I. K.

 

A sulival kapcsolatos kérdések és válaszok

Ha itt nem találod amit keresel, akkor kérünk, hogy az oldal alján található kapcsolati űrlapon keresztül, vagy a hello@davincisuli.hu e-mail címen vedd fel velünk a kapcsolatot!

Köszönjük!

Jónási Krisztián

Milyen suli a Da Vinci Tehetséggondozó Általános Iskola?

A Da Vinci Általános Iskola egy alapítványi fenntartású általános iskola. Működésünk fókuszában átlagos és kiemelkedő képességű diákok tehetséggondozása áll.

Hol található a iskola?

Amikor arról beszélgettünk, hogy milyen az ideális helyszín, sok mindenről álmodtunk és sok tényezőt vettünk figyelembe:

 • könnyen megközelíthető
 • kulturált, tiszta, jól felszerelt
 • könnyen bővíthető, ahogyan az osztályok száma növekszik
 • világos, színes, „gyerekbarát“

az ideálishoz legjobban közelítő helyet választottuk.

A iskola az Edutus Egyetem (régebben MÜTF) „A“ épületében működik – ebben az épületben nincs egyetemi oktatás. A tornaterem, a nyelvi labor és az informatikai szaktantermek pedig az egyetem „B“ épületében találhatók.

2800 Tatabánya, Stúdium tér 1.

Hány diák jár egy osztályba?

Törekszünk arra, hogy a tanulás és tanítás ideális keretei szerint alakítsuk a csoportokat. Emellett figyelembe kell vennünk azt, hogy biztonságosan és stabilan finanszírozható legyen az iskola működése. 

Felmenő rendszerben építjük az iskolát, jelenleg 1-7 évfolyamon tanulnak nálunk a diákok. Minden évfolyamon 1 osztállyal működünk, osztályonként maximum 16 fővel.

Hogyan tanulnak a gyerekek?

A tanárok kiválasztásakor törekszünk arra, hogy a legjobb szakemberekkel dolgozzunk együtt.

A főállású pedagógusok mellett „külsős“ óraadók is részt vesznek a munkában (különféle területeken, mint művészet, sport, idegen nyelv stb.).

Személyre szabott képzést biztosítunk, egyéni fejlesztési terv alapján.

Intézményünkben olyan oktatási rendszert működtetünk, melynek legfontosabb célja, hogy a gyermekekben kialakítsuk azokat a kompetenciákat és képességeket, melyek segítségével 20-30 év múlva sikeres és boldog felnőttek lehetnek – ennek az oktatási filozófiánk ad keretet.

Napirend

7:30-8:20 megérkezés: érkezés, reggeli

8:20-9:00 ráhangolódás: ráhangoló beszélgetés

9:00-12:30 foglalkozások: tanórák, projektfoglalkozások, játék, mozgás, tízórai

12:30 ebéd

13:00-14:00 foglalkozások: tanórák, szabad játék, önálló tanulás

14:00-15:30 foglalkozások: egyéni fejlesztés, önálló tanulás, játék, szakkörök, programok

15:30-16:00 záróra: ekkor (is) tudsz pár szót váltani a pedagógussal, a vezetővel vagy más szülőkkel

Van-e tandíj? Mennyibe kerül a suli?

Amikor az oktatás díjáról gondolkodtunk, a következő szempontokat vettük figyelembe:

 • Fenntartható rendszert akarunk építeni, azaz ne legyen veszteséges a iskola.
 • Minőségi programokat kívánunk megvalósítani; a legjobb szakemberekkel kívánunk együtt dolgozni és a nálunk tanító pedagógusoknak tisztességes bért kívánunk fizetni (nem pedig minimál bért).
 • Emellett fontos körülmény, hogy állami, vagy más külső forrásra csupán minimálisan támaszkodunk. A szülők által befizetett alapítványi hozzájárulás és a vállalkozások támogatása teszi lehetővé a működést.
 • Célunk, hogy minél színesebb csoportban tanuljanak a diákok, ne egy zárt burokban éljenek. 

Szeretnénk, ha a gyerekeink megtanulnának sokféle, egymástól nagyon különböző emberekkel csapatban is hatékonyan együttműködni – pont úgy, mint egy munkahelyen, vagy egy nemzetközi projektben. 

Támogatott helyek:
Hosszú távon szeretnénk, ha mindenki annyit fizetne az oktatásért, amennyit tud és lehetőséget biztosíthatnánk a tehetséges, de kevésbé jómódú gyerekeknek a csatlakozásra.
 

Ehhez arra van szükségünk, hogy megtaláljunk azokat a hasonlóan gondolkodó szülőket, akik hajlandóak az átlagnál többet vállalni a költségekből. 

Továbbá keressük annak a lehetőségét, hogy cégekkel, civil szervezetekkel együttműködve finanszírozni tudjunk egy-egy helyet az osztályban. 

Egy csoport működési (oktatási) költségének elemei: 

 • pedagógusok és segítő szakemberek fizetése
 • terembérleti díj
 • eszközök
 • programok (úszás, művészeti oktatás, szakkörök, angol) 

Jelenleg (2024) az átlagos hozzájárulás mértéke 150.000 Ft havonta, gyermekenként. A díjat havonta előre szükséges megfizetni. Lehetőség van negyedéves, féléves és éves gyakorisággal fizetni – ez segít stabillabbá tenni a rendszert. 

Az ebéd költsége naponta 2.000-2.500 Ft.

Extra költséget jelent egy sítábor, lovaglás, kirándulás, színház- vagy múzeum látogatás stb. 

Ezekről a programokról a szülők közösen döntenek. Egy szempontot mindenképpen figyelembe kell venni szervezéskor – a teljes csoport együtt vehet részt ezeken a programokon, azaz senki nem maradhat ki csak azért, mert a szülei nem tudják finanszírozni. 

Kérünk, hogy tájékozódj a támogatott helyek aktuális számáról, az aktuális díjról és a jelentkezés feltételeiről! 

Van-e testvér kedvezmény?
Röviden, nincs. Bővebben – egy csoport működési költsége fix, amit ki kell fizetni. Ha vannak, akik az átlagon felül tudják finanszírozni az osztály működését, akkor egy-egy diáknak lehetősége van kevesebb díj mellett tanulni, de ez esetleges.
Mi történik, ha valami miatt nem tudom fizetni a tandíjat?

A Da Vinci egy olyan suli, ami a közösségre épül – meg kell beszélnünk és ezt közösen kell megoldanunk.

Úgy kell működtetni a rendszert, hogy legyenek tartalékok a nem várt helyzetek kezelésére. Hosszú távon az a célunk, hogy az átmeneti nehézségek miatt senki ne kerüljön ki a csoportból.

Küldj nekünk üzenetet!

Ha kérdésed merült fel, amire nem találod a választ, vagy üzenni szeretnél, írj nekünk! Töltsd ki a kapcsolati űrlapot és hamarosan jelentkezünk.